Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórház két telephelyén ápolt gyermekeknek csütörtökön - Start - tuti oldalak magazin
részletek »

Óriás csokitojásokkal érkezett a gyermekkórházakba Mága Zoltán

Kezd a Start Tutilapokon és magazinban a böngészést! Általános magazin, ahol a legtutibb és legfontosabb híreket olvashatod. Cikkek és érdekességek minden témában.
Start - tuti oldalak magazin
Itt vagy: Start - tuti oldalak magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Óriás csokitojásokkal érkezett a gyermekkórházakba Mága Zoltán
Óriás csokitojásokkal érkezett a gyermekkórházakba Mága Zoltán
Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórház két telephelyén ápolt gyermekeknek csütörtökön Mága Zoltán hegedűművész.
A 1,5 méteres, 10 kilogrammos hatalmas csokitojásokat a Prima Primissima díjas hegedűművész gyermekeivel adta át a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai és Üllői úti kórházában gyógyuló gyermekeknek.

"A családomban már hagyomány, hogy a kereszténység egyik legszentebb ünnepén a Stradivari-hegedűk hazájából hozatott, kuriózumnak számító óriás csokitojásokkal próbálunk mosolyt varázsolni azoknak a beteg gyermekeknek az arcára, akik szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni a húsvétot" - idézi a hegedűművészt az MTI-hez eljuttatott közlemény.
Hirdetés

Mága Zoltán örömét fejezte ki amiatt, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságát egyre többen érzik át és "cselekvő szeretettel támogatják a rászorulókat". Véleménye szerint az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít.

Április 22-én, a Heim Pál Szivárvány Virágnapon például bárki hozhat egy palántát, hogy együtt borítsuk virágba a kórház udvarát a gyermeknapra - fogalmazott Mága Zoltán.

Az összegzés szerint a Budapest díszpolgára címmel is kitüntetett hegedűművész elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy a társadalom megbecsülje, tisztelje és segítse azokat az orvosokat, ápolókat, akik nemcsak a hétköznapokban, hanem az ünnepnapokon is, éjjel-nappal ott állnak a kis betegek ágyai mellett.

Hozzátette: azt reméli, apró figyelmességével nemcsak vidámságot, hanem reményt is tud adni az orvosoknak, a gyermekeknek, a szülőknek és több figyelmet kapnak majd azok az emberek, akik mindent megtesznek a gyógyulásért.

A kórház főigazgató főorvosa, Nagy Anikó a közlemény szerint felidézte, hogy Mága Zoltán húsvéti adományozása az évek alatt már tradícióvá nőtte ki magát, amelynek híre elterjedt a gyermekek között, így már nagyon várták, hogy a hegedűművész megérkezzen a hatalmas ajándékokkal.

A hegedűművész nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A 100 Templomi Koncert jótékonysági koncertsorozat, valamint a Hegedűvarázs - 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében több turnéállomás bevételét is kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította - olvasható a tájékoztatóban.
- MTI -
Óriás csokitojást kaptak a Madarász utcai gyermekkórház betegei Óriás csokitojást kaptak a Madarász utcai gyermekkórház betegei
Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész (b2) és fia, Zoltán (b) egy csoki darabot ad a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai kórháza egyik kis betegének 2014. április 17-én. Mága Zoltán az észak-olaszországi Cremonából érkezett 1,5 méteres, 10 kilogrammos óriás csokitojással, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Sült Tamás, a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai sebész főorvosa (k) felvágja azt az 1,5 méteres, 10 kilogrammos óriás csokitojást, amely az észak-olaszországi Cremonából érkezett az egészségügyi intézménybe 2014. április 17-én. Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész (j3) az olasz városból érkezett óriás csokitojással, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász telephelyén ápolt gyermekeknek. Balról Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa, jobbról Mága Zoltán fia, Zoltán (j2), mögötte lánya, Jennifer. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész (elöl) kicsomagolja az észak-olaszországi Cremonából érkezett 1,5 méteres, 10 kilogrammos óriás csokitojást, amellyel a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai kórházában ápolt gyermekeknek kedveskedett 2014. április 17-én. Mögötte Sült Tamás, a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai sebész főorvosa (j) és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa (k). MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Mága Zoltán, óriás csokitojások, húsvét
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-04-18 07:44:04
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü