Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Az olasz főváros rendőrsége és közlekedése is készül az április 27-i kettős szentté avatásra érkező hívők fogadására, a vendégek számát a római prefektus - Start - tuti oldalak magazin
részletek »

Róma városa XXIII. János és II. János Pál szentté avatására készül

Kezd a Start Tutilapokon és magazinban a böngészést! Általános magazin, ahol a legtutibb és legfontosabb híreket olvashatod. Cikkek és érdekességek minden témában.
Start - tuti oldalak magazin
Itt vagy: Start - tuti oldalak magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Róma városa XXIII. János és II. János Pál szentté avatására készül
Róma városa XXIII. János és II. János Pál szentté avatására készül
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Az olasz főváros rendőrsége és közlekedése is készül az április 27-i kettős szentté avatásra érkező hívők fogadására, a vendégek számát a római prefektus csütörtökön legalább 800 ezresre becsülte.
Az olasz fővárosban szolgálatban levő nyolcszáz rendőr és csendőr munkáját további mintegy két és fél ezer kollégával erősítik meg XXIII. János és II. János Pál szentté avatásának napjaiban. A kettős szentté avatásra érkező zarándokokat az olasz polgári védelem 2600 tagja és 250 tűzoltó is segíti.

Róma városa felkészült a rendkívüli eseményre - hangoztatta Ignazio Marino római főpolgármester az Angelino Alfano belügyminiszterrel és Giuseppe Pecoraro római prefektussal a szentté avatás szervezési kérdéseiről csütörtökön tartott egyeztetés végén.
Hirdetés

Róma prefektusa 800 ezresre-1 milliósra becsülte a szentté avatásra érkezők számát. Giuseppe Pecoraro hozzátette, ha a húsvét napjaiban Rómában tartózkodó turistákat és zarándokokat is beleszámolják, a hárommilliót is elérheti a következő napokban Rómában mozgó tömeg nagysága.

Azok, akik az április 27-i szentté avatáson nem férnek majd be a Szent Péter térre és a Vatikánt övező utcákba (ahol a Vatikán becslései szerint közel 250 ezren találnak majd helyet), a Róma négy pontján felállított óriás kivetítőkön követhetik a Ferenc pápa pontifikálta szentté avatási misét. Az óriásvásznakat a Szent Péter térrel szemközti a Conciliazione sugárúton, a Popolo téren, a Forum Romanumnál és a (Római Magyar Akadémiával szomszédos) Farnese téren állítják fel.

A szentté avatásra 54 országból 61 delegáció jelezte részvételét. 19 államfő, 24 miniszterelnök érkezik XXIII. János és II. János Pál kanonizációjára. A lengyel delegációt Bronislaw Komorowski jelenlegi köztársasági elnök és két elődje, Lech Walesa és Aleksander Kwasniewski vezeti. Lengyelországból mintegy 300 ezer zarándokot várnak, ők repülőn, buszokkal és különvonatokkal érkeznek.

Róma főpolgármestere elmondta, minél kevesebb turistabuszt akarnak beengedni a belvárosba. A Vatikán környékét gyalogos övezetté minősítik át. Nagypéntektől május 4-ig reggeltől estig lezárják a forgalom elől a Róma központjában levő sugárutat is a Velence tér és a Colosseum között.

XXIII. János és II. János Pál szentté avatását 2,5 milliárd ember követi majd az egész világon elsősorban a televízión keresztül. A világ ötszáz mozijában is egyenesben közvetítik majd a szertartást.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Róma, Vatikán, XXIII. János, II. János Pál, szentté avatás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-04-18 07:43:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü